DST Webdesign

// FAQ

Is jouw website mobielvriendelijk?

Niets is zo vervelend als een website die verschijnt in desktopversie op je mobiel klein scherm. Je kan wel inzoomen op de pagina, maar praktisch of overzichtelijk is het zeker niet. Sommige functies werken zelfs niet en je mobiele bezoeker haakt snel af. Je website kan er nog zo professioneel en goed uitzien in de desktopversie, een telefoon of tablet houdt daar geen rekening mee.

Ons belangrijkste scherm

Onze mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De openingsuren van je favoriete restaurant raadplegen? Of nog snel even de laatste zomerkoopjes spotten onderweg op de trein of bus? Onze smartphone staat meteen en overal tot onze beschikking. Het zal je dan ook niet verbazen dat de smartphone ons belangrijkste scherm is geworden en zo de desktop achter zich heeft gelaten in de rangschikking.

Maar dat heeft dus ook zijn gevolgen in de webdesignwereld. Een desktopversie volstaat niet langer meer. Sterker nog, Google houdt er zelfs rekening mee dat je website mobiel geschikt is. Zo niet zakt je website onverbiddelijk in de oh-zo belangrijke Google-ranking.

Ellen Azou website ontwerp

Zo test je of jouw website mobielvriendelijk is

Testen of je website mobiel geschikt is? Daar hebben we drie makkelijke trucjes voor. Laten we met de meest voor de hand liggende beginnen: open je website op je mobiele telefoon.

Ziet dat er op het eerste zicht goed uit? Dan kan je via deze handige link van Google controleren of al de functies van je website mobiel nog steeds werken. Een laatste simpele truc kan je uitvoeren op je desktop of computer. Open je website in een venster en schuif het venster van groot naar klein. Verandert je website in het kleine venster naar een meer mobiele versie? Dan zit je goed.

Loopt het ergens tijdens deze stappen mis en blijft je beeldscherm een onduidelijke verkleining van je desktopscherm? Dan is het tijd voor een responsive design!

Een website met een responsive design is een website dat zich automatisch functioneel aanpast aan de grootte van het beeldscherm dat je gebruikt. Er moet dus geen aparte, tweede mobiele website gemaakt worden. Dat is belangrijk, want Google straft websites met duplicate content af. Nog een voordeel is dat al je functies ook mobiel blijven werken zoals het hoort. En ook je teksten blijven in alle omstandigheden goed leesbaar.

Je website ombouwen naar een responsive design is niet simpel. Daarom staan we je in dat proces graag bij met onze professionele hulp. Zodat jouw website binnen de kortste keren ook mobiel zijn verdiende plek afdwingt op het web!