DST Webdesign

// Faq

Wat is SEO?

Beter zichtbaar op zoekmachines en loop zo geen klanten meer mis.

Search Engine Optimization (SEO of zoekmachineoptimalisatie) is het optimaliseren van websites om zo hoog mogelijk te scoren op zoekmachines en dus beter terugvindbaar te zijn. De pagina waarop jouw website te zien is als resultaat noemt men de SERP oftewel Search Engine Result Page.

Je kan een website optimaliseren op bepaalde
kernwoorden zodat wanneer mensen naar deze
woorden zoeken, je hoger in de lijst komt te staan. Ook belangrijk is om jouw foto’s een toepasselijke bestandsnaam te geven met eventueel jouw bedrijfsnaam erin verwerkt. Deze worden namelijk ook geïndexeerd.

Daarnaast is het gebruik van Header 1 titels enorm belangrijk voor Google. Dit vertelt de zoekmachine namelijk wat gebruikers op die pagina kunnen vinden.

WordPress staat erom bekend om SEO-vriendelijk te zijn, maar een website maken op dat CMS-systeem is niet genoeg om nummer 1 te scoren op Google. Je zal iets meer moeite moeten doen dan enkel een website online te zetten. We geven je hieronder een paar tips:

  1.  Gebruik op elke pagina van jouw website slechts één keer “Header 1”. Dit geeft aan Google een eerste idee van wat gebruikers op deze specifieke pagina zullen terugvinden.
  2. Verklein alle foto’s. Hoe groter (en zwaarder) de foto’s, hoe trager jouw website zal laden en hoe meer Google en andere zoekmachines deze zal afstraffen.
  3. Ga na of al jouw pagina’s geïndexeerd worden door Google. Is dit niet het geval zullen deze pagina’s niet getoond worden wanneer iemand dit in een zoekmachine zoekt.
  4. Creëer een Sitemap XML en zorg ervoor dat je deze ook in de Google Search Console upload.
  5. Geef alle foto’s een passende bestandsnaam en een omschrijvende alt-text. Op die manier is jouw website ook toegankelijker voor iedereen.
  6. Schrijf korte en unieke meta-tags per pagina met belangrijke kernwoorden erin verwerkt.