fbpx

Webteksten

Naast lay-out is de tekst op je website het belangrijkste basisingrediënt. Zijn je teksten onduidelijk, saai, chaotisch of staan er spelfouten in? Dan haken bezoekers onmiddellijk af.

Heb je geen inspiratie om goede teksten te schrijven of heb je niet echt een schrijvende hand? Met enkele keywords en wat achtergrondinformatie puzzelen wij met zorg de ideale teksten voor jouw website in elkaar.

Heb je al teksten op je website staan, maar zijn die toe aan vernieuwing of verbetering? We optimaliseren ze voor jou aan de hand van onze SEO-kennis.

Waarom zijn webteksten zo belangrijk?

Een website zonder tekst is als een auto zonder wielen: het heeft geen enkel nut. Maar ook de schrijfwijze en opmaak van je tekst is enorm belangrijk. Je bezoekers zijn op zoek naar informatie en willen die liefst zo snel en duidelijk mogelijk terugvinden. Is dat niet het geval, dan haken ze af en gaan ze op zoek naar een andere website.

Bezoekers spenderen online niet graag veel tijd aan het lezen van lange teksten. Daarom is het belangrijk om je potentiële klant snel en duidelijke info te bieden. Begint hij één van je teksten te lezen? Dan is het enorm belangrijk om zijn aandacht vast te houden met leesvriendelijke en vlotte zinnen. Een tekst die niet goed samenhangt, stroef leest of fouten bevat, doet een lezer wegklikken.

Ook je vindbaarheid op Google hangt voor het grootste deel af van je teksten. Het is daarom essentieel dat ze goed zijn opgebouwd en de nodige keywords bevatten. Aan veel te lange zinnen heeft Google bijvoorbeeld een hekel.

Toveren met woorden en zinnen of spelen met vormen en kleuren. Met als enig doel jouw bedrijf zo effectief en mooi mogelijk in de verf te zetten!

Optimalisatie aan de hand van:

  • Vlotte en leesvriendelijke teksten: goede teksten zetten aan tot lezen en kunnen de aandacht van de lezer behouden door vlotte en korte zinnen. Te lange zinnen zijn niet alleen onaangenaam voor de lezer, ook Google haakt er bij af.
  • Doorlinken: als laatste gaan we woorden van je teksten doorlinken aan andere pagina’s van je website. Hoe meer linken je website bevat, hoe belangrijker Google je website zal vinden.
  • Juiste spelling en grammatica: niets ziet er zo onprofessioneel uit als een website met spellingsfouten of grammaticale fouten er in. Een lezer gaat de website als minder betrouwbaar aanschouwen en haakt af.
  • Goede SEO: we schrijven de teksten aan de hand van belangrijke kernwoorden. Zo vinden mogelijke bezoekers jouw website sneller terug in zoekmachines.
  • De piramide: je bezoeker wil snel de juiste informatie terugvinden. Daarom plaatsen we de belangrijkste informatie steeds bovenaan op een aantrekkelijke manier. Eenmaal je de aandacht van de bezoeker te pakken hebt, zal hij scrollen en komt hij terecht bij de uitgebreidere uitleg die hij zoekt.
  • De taal van de doelgroep: het is belangrijk dat je doelgroep je website en je teksten goed begrijpt. Zijn ouderen de doelgroep van je website? Ga dan niet liggen zwaaien met Engelse termen en afkortingen. We schrijven de teksten alsof we ze rechtstreeks aan jouw doelgroep vertellen.
  • Een duidelijke opmaak: een langdradige tekst, zonder alinea’s of tussentitels schrikt ongelooflijk af. Een bezoeker gaat zelfs de moeite niet doen om aan de tekst te beginnen. Ademruimtes zijn belangrijk om de concentratie van de lezer te behouden. We schikken de teksten zodanig in titels, alinea’s, opsommingen en quotes zodat de lezer geboeid blijft.

Jouw site ook optimaliseren?

Wij lijmen woorden en zinnen op een speelse en doeltreffende manier aan elkaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes & acties! 

Zelf als bedrijf een nieuwsbrief laten uitsturen door ons? Contacteer ons voor meer info.

Login op
DST Webdesign