Webteksten

Naast lay-out is de tekst op je website het belangrijkste basisingrediënt. Zijn je teksten onduidelijk, saai, chaotisch of staan er spelfouten in? Dan haken bezoekers onmiddellijk af.  

Heb je geen inspiratie om goede teksten te schrijven of heb je niet echt een schrijvende hand? Met enkele keywords en wat achtergrondinformatie puzzelen wij met zorg de ideale teksten voor jouw website in elkaar. 

Heb je al teksten op je website staan, maar zijn die toe aan vernieuwing of verbetering? We optimaliseren ze voor jou aan de hand van onze SEO-kennis.

"The written word is the strongest source of power
in the entire universe"

Waarom zijn webteksten zo belangrijk?

Een website zonder tekst is als een auto zonder wielen: het heeft geen enkel nut. Maar ook de schrijfwijze en opmaak van je tekst is enorm belangrijk. Je bezoekers zijn op zoek naar informatie en willen die liefst zo snel en duidelijk mogelijk terugvinden. Is dat niet het geval, dan haken ze af en gaan ze op zoek naar een andere website.

Bezoekers spenderen online niet graag veel tijd aan het lezen van lange teksten. Daarom is het belangrijk om je potentiële klant snel en duidelijke info te bieden. Begint hij één van je teksten te lezen? Dan is het enorm belangrijk om zijn aandacht vast te houden met leesvriendelijke en vlotte zinnen. Een tekst die niet goed samenhangt, stroef leest of fouten bevat, doet een lezer wegklikken.

Ook je vindbaarheid op Google hangt voor het grootste deel af van je teksten. Het is daarom essentieel dat ze goed zijn opgebouwd en de nodige keywords bevatten. Aan veel te lange zinnen heeft Google bijvoorbeeld een hekel.

"Woorden en zinnen op een speelse en doeltreffende manier
aan elkaar lijmen, is mijn missie."

Mieke Docx
Onze Content Writer

Optimalisatie aan de hand van:

Scroll naar top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes & acties! 

Zelf als bedrijf een nieuwsbrief laten uitsturen door ons? Contacteer ons voor meer info.

Login op
DST Webdesign