DST Webdesign

// BLOG

Zonder zorgen op reis

Enkele tips om zonder al te veel kopzorgen op reis te gaan als ondernemer.
augustus 1, 2023

Spannend hé, de eerste keer verlof nemen als nieuwe ondernemer 😅 nogal een chance dat je er niet alleen voor hoeft te staan. Wij weten maar al te goed dat je snel zaken zou vergeten voor je vertrekt dus maakten we een handige checklist voor jou.

🔸Communiceer je verlof tijdig naar al je klanten zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Dit doe je best een aantal keer voor degenen die het de eerste keer niet zouden zien.


🔸Aanleunend bij het eerste puntje is dan ook jouw “out of office” instellen in je mailbox en eventueel berichten op de socials. Geef je klant hierbij ook een contactoptie voor dringende zaken, zijnde een mailadres of nummer dat wel nog beantwoord wordt of een doorverwijzing naar een contactpersoon die het tijdelijk van jou overneemt.


🔸Heb je een webshop? Denk dan zeker na of je deze tijdelijk sluit of een ander oplossing zoekt om de producten klaar te maken voor verzending.


🔸Planning is key; ga na welke taken je nog voor je verlof wilt afvinken van je to-dolijstje en welke taken prioriteit krijgen bij terugkomst. Zo hou je het overzichtelijk voor jezelf en hou je de stresslevels laag 😉


🔸Tot slot raden we aan om de technische zaken ook zeker na te kijken, al is dit preventief. Denk aan updates van je website, plug-ins, etc. Zo voorkom je eventuele problemen tijdens je reis en loopt alles op wieltjes tot je terug aan de slag gaat.