DST Webdesign

// BLOG

10 zaken die je regelmatig moet updaten

Voorkom problemen op jouw website door volgende zaken regelmatig te updaten.
april 11, 2023

Zoals je wellicht al weet, is een website nooit volledig af, ook niet wanneer je deze door een webdesigner laat maken. Het is aan jou om je website te (laten) onderhouden en te updaten om relevant te blijven binnen jouw doelgroep.

Hieronder geven wij jou 10 zaken die ondernemers vaak vergeten te updaten op hun website.

zaken die je regelmatig moet updaten
01 // copyright datum

Alhoewel dit geen verplichting is in België, geeft dit jouw gebruiker een extra geheugensteuntje dat alle content op je site onder copyright zit. Vergeet dus zeker niet je footer aan te passen.

02 // plug-ins

Wanneer je plug-ins gebruikt op je website, is het belangrijk om deze regelmatig te updaten. Dit houdt jouw website snel, veilig en actief en voorkomt allerlei problemen binnenin jouw website zoals boekingfouten, enz.

03 // aanbod & prijzen

Jaarlijks komen we in contact met indexering. Dit heeft uiteraard ook impact op jouw zaak. Het is dur belangrijk om regelmatig je aanbod onder de loep te nemen en je prijzen te herberekenen.

04 // blogs

Ga regelmatig na of de blogs nog actueel zijn. Vaak is dit nieuwsgerelateerd en net zoals mainstream nieuws snel “out” is, is dit ook zo bij blogs.

05 // reviews

Ook reviews updaten is belangrijk. Dit is een van de eerste dingen die een potentiële klant leest. Plaats dus best de meest recente op jouw website.

06 // foto's

De mens is vooral visueel ingesteld. Het is dus cruciaal om de foto’s op je website regelmatig aan te passen zodat het niet lijkt dat jouw website stagneert.

07 // cases of portfolio

Een potentiële klant kijkt graag naar vorige voorbeelden van jouw werk om na te gaan of je als bedrijf aansluit bij zijn wensen. Regelmatig nieuw werk toevoegen, kan dus directe impact hebben op jouw sales.

08 // links

Een van de zaken waar zoekmachines slechte punten op geeft, zijn gebroken links. Dit is nefast voor de gebruiksvriendelijkheid, SEO en geeft jouw gebruiker bovendien het gevoel dat je aan professionaliteit mist.

09 // hosting

Naast het updaten van je besturingssysteem, je browser en je CMS-systeem, is het ook belangrijk om je PHP te updaten. Dit zorgt ervoor dat jouw site beter beveiligd blijft tegen cyberaanvallen.

10 // lay-out

Een website heeft een levensduur van gemiddeld 2 jaar en 7 maanden. Je website af en toe in een nieuw jasje steken, toont jouw progressie en evolutie als bedrijf en blijf je ook mee met je tijd.