fbpx

Nieuwsbrief

Ieder succesvol bedrijf stuurt op regelmatige basis wel een nieuwsbrief uit. Spreek je klanten persoonlijk aan op hun verjaardag met bijvoorbeeld een leuke korting. Breng je trouwe klanten als eerste op de hoogte van een promotie, een vernieuwd gamma, een evenement, etc.

Het is uiteraard niet de bedoeling om je klanten te overladen met onnodige e-mails die zij aanschouwen als spam, maar wel om hun op een leuke en persoonlijke manier op de hoogte te houden van het reilen en zeilen binnen jullie onderneming.

Dit zal opnieuw voor extra verkeer zorgen naar je website en social media kanalen.

Waarom een nieuwsbrief versturen?

  • Als herinnering: je herinnert klanten aan je bestaan en soms zal dit hun triggeren om je website te bezoeken of contact op te nemen. Herhaling bevordert dit proces.
  • Goedkope reclame: een nieuwsbrief uitsturen kost veel minder dan het versturen van een papieren flyer.
  • Promoties promoten: je nieuwste promoties of events kan je makkelijk promoten via je nieuwsbrief. Zo zijn al je klanten meteen op de hoogte gebracht.
  • Help je klanten met bruikbare tips: je klanten zullen je nieuwsbrief vaker openen als ze weten dat je handige tips deelt over bijvoorbeeld de producten die je verkoopt. Geen commercieel pleidooi maar een bruikbare tip, DIY of nieuwsfeit die je ook post als blog of nieuwsbericht op je site. Automatisch zullen deze klanten je artikels willen verder lezen op je website. Dit is dan weer goed voor Google aangezien je zo regelmatig nieuwe en relevante informatie toevoegt aan je site.

Niet via je standaard e-mailprogramma

Via een gewone mailserver zijn er tegenwoordig beperkingen. Er is een maximaal aantal mails die je in één maal kan versturen alsook een dagtotaal. Heb je dit bereikt, dan kan je een bepaalde tijd geen mails meer versturen binnen je volledige domein (uwnaam@domeinnaam.be). 

Bovendien moet elke mailinglijst GDPR conform zijn en is een uitschrijf mogelijkheid verplicht. Dit manueel opvolgen kan veel meerwerk betekenen.

Eigen mailserver op maat

Als er via een mailserver veel mails verstuurd worden kunnen deze aanzien worden als spam en kan deze server geblokkeerd worden. Als je werkt via een gemeenschappelijke server en iemand anders verstuurd via deze server spam, dan kan alle uitgaande mail van deze server geblokkeerd worden, dus ook de jouwe. Om hun servers, en alle gebruikmakende klanten veilig te stellen beperken providers het aantal te versturen mails per klant. Bij sommigen zijn dit maximaal 50 mails per keer, bij andere 200 per dag.

Als je toch de nood hebt om meerdere mails per dag te versturen kan je opteren voor een eigen mailserver. Hierop ben enkel jij verantwoordelijk voor de mails die verstuurd worden. Daarnaast heeft een eigen mailserver ook nog andere voordelen, zo verloopt het mailen naar verschillende gebruikers op het zelfde moment ook veel sneller.

Mailing platform

Er bestaan websites speciaal voor het versturen van nieuwsbrieven. Hiervoor kan je op je eigen website een inschrijvingsformulier plaatsen. De klanten die zich via je site inschrijven komen dan automatisch terecht in je mailinglijst voor het uitsturen van je nieuwsbrief.

Via dit platform kan je ook zelf meerdere mailinglijsten aanmaken, bijvoorbeeld een lijst met klanten per regio. Dit kan handig zijn indien je promotie of info die je wilt delen regiogebonden is. Het voordeel van dergelijke sites of platforms is dat er bijgehouden wordt hoeveel mails er verzonden zijn, welke adressen niet meer bestaan, wie zijn mail geopend heeft,…

De verplichte mogelijkheid voor de klant of ontvanger om uit te schrijven voor je nieuwsbrief is hierin ook geïntegreerd.

Ook een professionele nieuwsbrief verzenden?

Wij kunnen je helpen met het opstarten van een nieuwsbrief, integreren van inschrijfformulier op je site en het regelmatig versturen van deze nieuwsbrieven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwtjes & acties! 

Zelf als bedrijf een nieuwsbrief laten uitsturen door ons? Contacteer ons voor meer info.

Login op
DST Webdesign